Monday, July 30, 2007

Dag 3: jachthavens en geen McDonalds,

We hadden besloten om dag 3 een beetje rustig aan te doen. Lekker uitgeslapen, blogje bijwerken, onze eerste coffee & tea to go gehad (echt enorme bekers….). ’s middags hebben we de auto gepakt en zijn we naar het vliegveld gereden om onze vlucht van zaterdag een week te verplaatsen. Mark met de kaart, ik met de zenuwen of we er veilig en heelhuids zouden komen. Dat is prima gelukt J. We gaan zowaar nog goed worden in het rijden van 4baans wegen en blokken. Waarbij wel gezegd moet worden dat de Amerikanen over het algemeen een stuk beschaafder in de auto rijden dan Nederlanders. Weinig mensen die te hard rijden, geen klevers, geen afsnijders enz. Alleen zijn ze wel dol op toeteren J als iets niet naar hun wens gaat.
De vlucht omboeken was gelukkig geen probleem dus we vertrekken vrijdag 10 augustus van LA naar Vancouver, mooi rond het middaguur dus dan zijn we om half 4 op de plaats van bestemming.
Op de heenweg naar het vliegveld hadden we de route naar het zuiden genomen die oost van de freeway ligt. Voor ons niet echt een prettige buurt, erg verpauperd, maar daar zie je in LA veel van. De mooie wijken liggen gewoon aan de kust en in het noorden. Dus de kaartlezer wilde een andere route en we besloten Lincoln Blv af te rijden die je vanuit het vliegveld langs de kust (niet te zien….) naar Marina del Rey en Santa Monica brengt.
In Marina del Rey zijn we uitgestapt en hebben we door de jachthaven gewandeld. Een prachtig stukje (rijk) LA. 5 enorme ‘docks’ waar je heel veel plezierjachten ziet liggen. Van heel klein, schattig oud tot hypermoderne ‘de mijne is duurder en groter dan de jouwe’-bootjes. Wat ons echter nog het meest beviel was de frisse lucht en de betrekkelijke stilte die er heerst. En voor Mark een mooi tripje inspiratie-opdoen voor zijn tekenwerk. (zie onderstaande foto’s)
Daarna zijn we doorgereden. In Santa Monica zijn we niet uitgestapt, het was al vrij laat dus we zijn Olympic Blv opgereden en deze brengt ons rechtstreeks naar Downtown……als er geen robbery plaatsgevonden zou hebben met een dodelijke schietpartij. Kortom: straat geblokt, aan alle kanten met lint afgezet, zwaar bewaakt (op het nieuws werd later gezegd dat 1 van de overvallers nog in het gebouw zou zitten en dat het daarom compleet omsingeld was).
En dan wordt het toch even zoeken. Linksaf, weer links…doodlopend. Mmmm, ok, terug, volgende links, weer doodlopend. Het moet er grappig uitgezien hebben, een rijtje auto’s dat niets anders doet dan ergens achter elkaar inrijden, draaien, terugrijden enz. Maar het is uiteindelijke gelukt en om 8 uur waren we thuis.
De McDonalds-radar (waarvan ik toch echt dacht dat ik die had na al die jaren oefenen….) liet me in de steek. Waar ik dacht dat ik er 1 had gezien….bleek er geen te zitten! En we konden er ook geen vinden! (ik snap t ook echt niet….dat je in de VS geen McDonalds ziet als je er 1 nodig hebt). Dan maar de supermarkt in voor een makkelijk maaltje (geen succes, kleffe magnetron-burgers). Tot onze grote verrassing was het op zondagavond 9 uur hartstikke vol in de supermarkt! Enorme rijen bij de kassa en de versafdeling, overal stonden mensen te kletsen. Het leek wel een buurtfeestje. Erg geinig.
Uiteindelijk is dag 3 dus toch lekker rustig geweest, en we zijn weer op tijd gaan slapen. Morgen een nieuwe dag. We hebben het plan om naar de Queen Mary te gaan, een zuster van het cruise-schip the Elizabeth. We hebben van meerdere mensen gehoord dat het een fantastische plek ik om rond te dwalen over dekken en machinekamers….en daarna kunnen we een kijkje nemen in Long Beach.
Geen tijd om je te vervelen hier!

Mark & Esther


Sunday, July 29, 2007

Dag 2,

Gisteren was een fantastische dag! Volgepropt met mooie uitjes en belevenissen waardoor we het idee krijgen dat we al veel langer hier zijn dan 1 dag. Gisteravond dus ook eerst maar eens in bed gekropen en heeeeel lang geslapen. Door de jetlag waren we die ochtend al om 4 uur klaarwakker, dus om half 1 hadden we ' de knollen wel op'. LA gaat continu door, 24/7 wordt hier gewerkt, gegeten, geshopt en autogereden. Dat is het eerste dat ons opviel. Downtown is ook nog eens heel erg warm, dus om 7 uur zit je hier met 24 graden op je balkon. Wel met een ontzettende smoglucht, maar die nemen we erg graag bij. We hebben boodschappen gedaan bij Ralphs. Even de straat over en we zijn er, een zeer luxe positie omdat het de enige supermarkt in downtown is. En wat voor 1, de Albert Heijn is hierbij vergeleken een Aldi.... :) Van alle produkten zijn er meerdere merken, en heel veel soorten. Zo telden we 16 verschillende soorten ketchup! We zullen er binnenkort wat fotootjes aan wijden. En dan de zoetwaren-afdeling: mijn god, geen wonder dat iedereen hier moddervet wordt! Nog afgezien van de normale maaltijden die overdreven gevuld zijn. We snappen ook waarom wij iets een broodje kalkoen noemen, en zij het een turkey-sandwich.....waar je het meeste van hebt staat vooraan! :) Na het shoppen een kijkje genomen in het apppartement, met een zwembad, hot-tub, ondergrondse eigen garage en fitness-centrum. Hier gaan we het wel volhouden hoor. Toen een verkenning door Downtown LA gemaakt, gewoon gelopen. Is goed te doen en verrassend. Overal grote gebouwen en kantoren en hele kleine winkeltjes waar je voor je ontbijt, lunch of tussendoortje naar toe kunt. We belandden op de set van de nieuwe Will Smith film, Hancock. In Figueroa Str. werd een enorme explosie en schietscene opgenomen. Heel geinig om te zien. Doorgeslenterd naar het Sheraton waar we onze huur-auto opgepikt hebben. Een Ford Mustang Cabrio...... Oooohhh, yes! Daarna rijden in LA, wat niet echt makkelijk is. Alles is 2baans of meer, downtown is bijna alles 1richting en je moet erg wennen aan de manier waarop de stoplichten staan en de aanwijzingen. Het koste wat extra tijd (inclusief spookrijden tot hilariteit van een grote gozer in een grote BMW-jeep) om de weg naar het appartement te vinden...maar het is goedgekomen.

Toen klaarmaken voor onze middag en avond-activiteit: op stap met Donna & Matt, mensen die we via de home-exchange hebben leren kennen en die ons wel wat van LA en het Amerikaanse leven wilden laten zien. In 1 keer goedgereden! Allereerst mee naar een retirement-party van een collega van Donna. Een huis in The Valley, noordwest-kant van LA, waar we belanden in een echt amerikaans feest. Dingen die je van tv kent en waarvan je denkt dat het niet realistisch is....dat is het dus wel! Overal mensen, iedereen wil even met je praten, veel drinken en eten, een live-pianospeler....heel erg leuk. We hadden er van tevoren niet heel veel van verwacht maar het was super. Daarna door naar de Hollywood-Bowl: een enorm openlucht amfitheater waar je met 18.000 mensen kunt genieten van veel muziek. Het mooie is dat Amerikanen daar naar toe gaan met een flinke zak (daar gaan we weer) eten! Overal in en rond de Bowl wordt gepicknickt voor en tijdens het concert. Wij hebben bescheiden meegedaan, met wat sushi en een sandwich :) We willen graag met dezelfde kleren terug als dat we gekomen zijn! Het concert was van Gladys Knight. Geweldig goed en een heel gezellige avond, al waren we allebei halverwege ontzettend moe!


Na het concert zijn we via een toeristische route teruggegaan naar het huis van Donna en Matt waar we onze eigen auto weer opgepikt hebben. Dit is de manier om kennis te maken met LA en de mensen. Een paar dingen kunnen van onze lijst: Rodeo Drive (zijn we gisteren overheen gekomen), de Walk of Fame (zijn we doorheen gekomen en is een ontzettend smal stoepje in een beetje groezelig straatje....echt niet glamourous!) Vandaag (dag 3) wordt een heel rustige dag. Misschien even sporten, of naar een stukje natuur buiten LA. want ook het geluid gaat hier continu door en al wen je eraan: als het stil is om je heen (in de lift) dan geniet je er wel van!

Tot morgen! En bedankt voor jullie berichtjes en mailtjes!


Esther en Mark
Opnames "Hancock" (Will Smith)


Standaard "City" foto :)


Altijd tijd voor een kopje thee. (Twinings)


De gang op onze verdieping, decadent!
De ingang:

Typische highway op weg naar de Hollywood Bowl

Het uizicht in de Bowl, ongeveer 18000 bezoekers

Donna, Esther en ik, Matt nam de foto.

Saturday, July 28, 2007

Vertrek en aankomst

Dag 1
Reizen! Reizen!

Bijna 24 uur hebben we erover gedaan om van huis naar huis te komen! Dat was aan de strakke koppies ook wel te zien. :) Maar het was het allemaal waard want we zitten op een fantastische locatie downtown LA. Daarover zo meer.

6 uur ‘s ochtends zijn we vertrokken naar Schiphol, om 11 uur vertrok onze eerste vlucht naar Chicago. We kregen al een voorproefje op het veiligheidsbeleid van de VS; een Nederlandse beambte vroeg ons het hemd van het lijf over inhoud van de tassen, waar we heen gingen, waarom, hoelang, waardoor, met wien etc…..Maar we mochten toch weg J De reis verliep voorspoedig. 1 huilende baby (met tussenpozen….dat wel), fantastisch eten, en zeer leuke programma’s! Pet hates, Impressions…..een aanrader!
In Chicago kwamen we de US in. En dan begint het circus…. formuliertjes worden helemaal nagekeken, je vingerafdrukken rechts en links en een fotootje. We hebben maar niet gevraagd welke prijs er op ons hoofd stond….want erg veel humor hebben de security guards niet…..
Koffers weer gescand, op de nieuwe band, dan zelf de trein pakken naar een de andere terminal, weer opnieuw door de beveiliging (ditmaal schoenen uit, laptop tas uitpakken etc.)

1 conclusie: Chicago airport is geweldig groot….maar de mensen die er werken zijn er volgens ons diep-ongelukkig. :) Dus wij mochten fijn verder!
Met een half uur uitstel vertrokken we naar LA. 4 extra uurtjes vliegen die heel, heel zwaar waren. Dan merk je dat je al 18 uur onderweg bent. Een kop sterke koffie dan maar. LA is een verademing op alle fronten. Rustig, zonnig, vrolijk, de koffers waren er (dat kan ook een reden zijn van het geluk) en we hadden meteen een taxi die ons weg kon brengen.

En zo waren we om half 7 ‘ thuis’ .
En hoe! Een kast van een appartmentencomplex met een entrée waar het Hilton jaloers op zou zijn. Sjiek de friemel, maar wij wilden vooral slapen! Dus aan het einde van dag 2 meer nieuws, hierbij al wel een paar fotootjes. Njoy!

Mark & EstherTickets:
Boeing 767 (ons vliegtuig) op Schiphol:
Dino op OHare Airport (Chicago)


Supermarkt "Ralph's" om 4 uur nog open:Uizicht vanaf de slaapkamer:


Monday, July 16, 2007

Coming soon: Holiday to the U.S.A.


Good news: I'm preparing myself to go on holiday in the US. My Sister and me will leave for 3 weeks to L.A. San diego and Canada (that's a country....lol)


At the 27th of July we hope to take off from Schiphol Airport and start the trip. We will stay in L.A. till the 5th of August, then we will be picked up and drive to San Diego. There I will give some Power Nurbs demonstrations at the Siggraph exhibition (7th till 9th of August.) That will be on the boot of Npowersoftware, nr 303. See a detailed PDF floorplan here, lots of cool names on there. http://www.siggraph.org/s2007/exhibitors/FloorPlan07-16-07.pdf After that we will drive back to L.A. and take an airplane to Canada, where we will be relaxing on Vancouver Island.
My first flight, my first time to go to Siggraph, and my first demonstration ever. Sounds like a lot of things can go wrong, could be fun! :) For the people who dont know Siggraph: it's like the Geneva carshow but then for the movie/3d industry.

I will keep my blog updated with trip pictures/movies, my sister will also add comments. It will probably be in Dutch so that the family at home can follow it easier. Topics about our trips will start with the above logo.

Captains Ready Room


This is a room created for a Nova Class spaceship. It's about done, some things need to be cleaned up. I made this for Dark Armada as an enviroment. This room had more priority then Main engineering so that one is on hold at the moment. Took me about 16 hours in total.