Sunday, August 5, 2007

Dag 8 en 9: de laatste dagen in LA

Onze laatste twee dagen in Los Angeles. Vrijdag was de laatste dag dat we onze auto hadden. En omdat mijn broer (nee ik heb geen zonnebrand nodig….) verbrand was op het strand, besloten we naar de Glendale Galleria te gaan, een groot overdekt centrum, in Glendale, ten noorden van Downtown. Van de centra die we bezocht hebben was dit de leukste. Niet zo rommelig als Hollywood, niet zo ‘the rich only’ als het Beverly center maar speels opgezet en met veel verschillende winkels. (heel veel schoenen….Linda, je had er moeten zijn!)
En jawel, we hebben daar bij de McDonalds gegeten! Niet te geloven, na enkele mislukte pogingen om er 1 te vinden hebben we ons portie Mac weer gehad. Met de REFILLLLLLLLL.

Toen de auto teruggebracht. We moesten daarvoor door de vrijdagavond spits van LA….Leverde een paar klamme handjes op maar is uiteindelijk allemaal weer gelukt. ’s Avonds ben ik (Esther) nog met Donna en Matt naar een optreden geweest van een cubaans bandje. Heel erg gezellig. Het is me opgevallen dat de Amerikanen meesters zijn (geworden) in het combineren van de mogelijkheden van een gebouw of ruimte. Wonen, werken, winkelen en recreatie gebeurt vaak in 1 complex. Zo maken ze eigenlijk 24 uur per dag optimaal gebruik van de ruimte. Ook in dit geval. Tussen diverse hoge kantoorgebouwen ligt een amfi-theater achtige setting. Met een waterorgel achter het ‘podium’. Een paar goede lampen erbij, lekkere muziek en de smeltkroes van culturen geniet gebroederlijk van een gratis concert. Van 8 tot half 11 is je avond gevuld en daarna gaan mensen naar huis, of een club. In ons geval naar huis, waar we nog even wat gedronken hebben en toen afscheid hebben genomen van Donna en Matt. Dankzij hen hebben we een paar dingen gedaan en gezien die we anders echt niet hadden bezocht.

Zaterdagochtend was gereserveerd voor opruimen en een paar wasjes draaien. Ook hebben we de kadootjes voor onze gastheer en –vrouw klaargezet. Vervolgens zijn we naar de bibliotheek gelopen. Een tip van een paar mensen, en terecht. Een prachtig gebouw (erg Europees / Noordafrikaans gebouwd) met een combinatie van heeeeeeel veel boeken en diverse kunsttentoonstellingen. De kinderboekenafdeling is bijna een Zweinstein-hal, echt super.
Daarna zijn we doorgelopen om wederom op de filmset van Hancock te belanden. Dat gaat dus nog wel een paar dagen door. Dit keer hebben we wel wat echte actie gezien. En Will Smith…van heeeeel ver weg. Uiteindelijk zijn we beland in het bonaventura-gebouw. Wederom een combi van hotel, kantoren, restaurants en winkeltjes. Van de buitenkant een groot betonnen blok met 4 torentjes aan de zijkanten. Van binnen een heel bijzonder gebouw waarin bijna alles rond is. Wel veel beton maar toch mooi. Beetje rondgelopen en toen de lift naar de 35e verdieping genomen. Daar kwamen we in de cocktailbar, ontzettend sjiek de friemel maar je bent er gewoon van harte welkom of je nu toerist bent, of hotelgast of zakenrelatie. En het mooiste is: het is een draaiende bar……dus in een uurtje zie je de complete skyline van LA aan je voorbijtrekken. Daar hebben we dus onder het genot van koffie en cocktails naar gekeken. Het is een prachtige afsluiting van onze week in LA.

En nu….op naar San Diego!!!!!

Esther & Mark
de bibliotheek
de set met heel klein: Will Smith
de set vanaf 35 verdiepingen hoger
het bonaventura gebouw van binnen

1 van de prachtige plaatjes die we geschoten hebben