Sunday, July 29, 2007

Dag 2,

Gisteren was een fantastische dag! Volgepropt met mooie uitjes en belevenissen waardoor we het idee krijgen dat we al veel langer hier zijn dan 1 dag. Gisteravond dus ook eerst maar eens in bed gekropen en heeeeel lang geslapen. Door de jetlag waren we die ochtend al om 4 uur klaarwakker, dus om half 1 hadden we ' de knollen wel op'. LA gaat continu door, 24/7 wordt hier gewerkt, gegeten, geshopt en autogereden. Dat is het eerste dat ons opviel. Downtown is ook nog eens heel erg warm, dus om 7 uur zit je hier met 24 graden op je balkon. Wel met een ontzettende smoglucht, maar die nemen we erg graag bij. We hebben boodschappen gedaan bij Ralphs. Even de straat over en we zijn er, een zeer luxe positie omdat het de enige supermarkt in downtown is. En wat voor 1, de Albert Heijn is hierbij vergeleken een Aldi.... :) Van alle produkten zijn er meerdere merken, en heel veel soorten. Zo telden we 16 verschillende soorten ketchup! We zullen er binnenkort wat fotootjes aan wijden. En dan de zoetwaren-afdeling: mijn god, geen wonder dat iedereen hier moddervet wordt! Nog afgezien van de normale maaltijden die overdreven gevuld zijn. We snappen ook waarom wij iets een broodje kalkoen noemen, en zij het een turkey-sandwich.....waar je het meeste van hebt staat vooraan! :) Na het shoppen een kijkje genomen in het apppartement, met een zwembad, hot-tub, ondergrondse eigen garage en fitness-centrum. Hier gaan we het wel volhouden hoor. Toen een verkenning door Downtown LA gemaakt, gewoon gelopen. Is goed te doen en verrassend. Overal grote gebouwen en kantoren en hele kleine winkeltjes waar je voor je ontbijt, lunch of tussendoortje naar toe kunt. We belandden op de set van de nieuwe Will Smith film, Hancock. In Figueroa Str. werd een enorme explosie en schietscene opgenomen. Heel geinig om te zien. Doorgeslenterd naar het Sheraton waar we onze huur-auto opgepikt hebben. Een Ford Mustang Cabrio...... Oooohhh, yes! Daarna rijden in LA, wat niet echt makkelijk is. Alles is 2baans of meer, downtown is bijna alles 1richting en je moet erg wennen aan de manier waarop de stoplichten staan en de aanwijzingen. Het koste wat extra tijd (inclusief spookrijden tot hilariteit van een grote gozer in een grote BMW-jeep) om de weg naar het appartement te vinden...maar het is goedgekomen.

Toen klaarmaken voor onze middag en avond-activiteit: op stap met Donna & Matt, mensen die we via de home-exchange hebben leren kennen en die ons wel wat van LA en het Amerikaanse leven wilden laten zien. In 1 keer goedgereden! Allereerst mee naar een retirement-party van een collega van Donna. Een huis in The Valley, noordwest-kant van LA, waar we belanden in een echt amerikaans feest. Dingen die je van tv kent en waarvan je denkt dat het niet realistisch is....dat is het dus wel! Overal mensen, iedereen wil even met je praten, veel drinken en eten, een live-pianospeler....heel erg leuk. We hadden er van tevoren niet heel veel van verwacht maar het was super. Daarna door naar de Hollywood-Bowl: een enorm openlucht amfitheater waar je met 18.000 mensen kunt genieten van veel muziek. Het mooie is dat Amerikanen daar naar toe gaan met een flinke zak (daar gaan we weer) eten! Overal in en rond de Bowl wordt gepicknickt voor en tijdens het concert. Wij hebben bescheiden meegedaan, met wat sushi en een sandwich :) We willen graag met dezelfde kleren terug als dat we gekomen zijn! Het concert was van Gladys Knight. Geweldig goed en een heel gezellige avond, al waren we allebei halverwege ontzettend moe!


Na het concert zijn we via een toeristische route teruggegaan naar het huis van Donna en Matt waar we onze eigen auto weer opgepikt hebben. Dit is de manier om kennis te maken met LA en de mensen. Een paar dingen kunnen van onze lijst: Rodeo Drive (zijn we gisteren overheen gekomen), de Walk of Fame (zijn we doorheen gekomen en is een ontzettend smal stoepje in een beetje groezelig straatje....echt niet glamourous!) Vandaag (dag 3) wordt een heel rustige dag. Misschien even sporten, of naar een stukje natuur buiten LA. want ook het geluid gaat hier continu door en al wen je eraan: als het stil is om je heen (in de lift) dan geniet je er wel van!

Tot morgen! En bedankt voor jullie berichtjes en mailtjes!


Esther en Mark
Opnames "Hancock" (Will Smith)


Standaard "City" foto :)


Altijd tijd voor een kopje thee. (Twinings)


De gang op onze verdieping, decadent!
De ingang:

Typische highway op weg naar de Hollywood Bowl

Het uizicht in de Bowl, ongeveer 18000 bezoekers

Donna, Esther en ik, Matt nam de foto.