Monday, July 30, 2007

Dag 3: jachthavens en geen McDonalds,

We hadden besloten om dag 3 een beetje rustig aan te doen. Lekker uitgeslapen, blogje bijwerken, onze eerste coffee & tea to go gehad (echt enorme bekers….). ’s middags hebben we de auto gepakt en zijn we naar het vliegveld gereden om onze vlucht van zaterdag een week te verplaatsen. Mark met de kaart, ik met de zenuwen of we er veilig en heelhuids zouden komen. Dat is prima gelukt J. We gaan zowaar nog goed worden in het rijden van 4baans wegen en blokken. Waarbij wel gezegd moet worden dat de Amerikanen over het algemeen een stuk beschaafder in de auto rijden dan Nederlanders. Weinig mensen die te hard rijden, geen klevers, geen afsnijders enz. Alleen zijn ze wel dol op toeteren J als iets niet naar hun wens gaat.
De vlucht omboeken was gelukkig geen probleem dus we vertrekken vrijdag 10 augustus van LA naar Vancouver, mooi rond het middaguur dus dan zijn we om half 4 op de plaats van bestemming.
Op de heenweg naar het vliegveld hadden we de route naar het zuiden genomen die oost van de freeway ligt. Voor ons niet echt een prettige buurt, erg verpauperd, maar daar zie je in LA veel van. De mooie wijken liggen gewoon aan de kust en in het noorden. Dus de kaartlezer wilde een andere route en we besloten Lincoln Blv af te rijden die je vanuit het vliegveld langs de kust (niet te zien….) naar Marina del Rey en Santa Monica brengt.
In Marina del Rey zijn we uitgestapt en hebben we door de jachthaven gewandeld. Een prachtig stukje (rijk) LA. 5 enorme ‘docks’ waar je heel veel plezierjachten ziet liggen. Van heel klein, schattig oud tot hypermoderne ‘de mijne is duurder en groter dan de jouwe’-bootjes. Wat ons echter nog het meest beviel was de frisse lucht en de betrekkelijke stilte die er heerst. En voor Mark een mooi tripje inspiratie-opdoen voor zijn tekenwerk. (zie onderstaande foto’s)
Daarna zijn we doorgereden. In Santa Monica zijn we niet uitgestapt, het was al vrij laat dus we zijn Olympic Blv opgereden en deze brengt ons rechtstreeks naar Downtown……als er geen robbery plaatsgevonden zou hebben met een dodelijke schietpartij. Kortom: straat geblokt, aan alle kanten met lint afgezet, zwaar bewaakt (op het nieuws werd later gezegd dat 1 van de overvallers nog in het gebouw zou zitten en dat het daarom compleet omsingeld was).
En dan wordt het toch even zoeken. Linksaf, weer links…doodlopend. Mmmm, ok, terug, volgende links, weer doodlopend. Het moet er grappig uitgezien hebben, een rijtje auto’s dat niets anders doet dan ergens achter elkaar inrijden, draaien, terugrijden enz. Maar het is uiteindelijke gelukt en om 8 uur waren we thuis.
De McDonalds-radar (waarvan ik toch echt dacht dat ik die had na al die jaren oefenen….) liet me in de steek. Waar ik dacht dat ik er 1 had gezien….bleek er geen te zitten! En we konden er ook geen vinden! (ik snap t ook echt niet….dat je in de VS geen McDonalds ziet als je er 1 nodig hebt). Dan maar de supermarkt in voor een makkelijk maaltje (geen succes, kleffe magnetron-burgers). Tot onze grote verrassing was het op zondagavond 9 uur hartstikke vol in de supermarkt! Enorme rijen bij de kassa en de versafdeling, overal stonden mensen te kletsen. Het leek wel een buurtfeestje. Erg geinig.
Uiteindelijk is dag 3 dus toch lekker rustig geweest, en we zijn weer op tijd gaan slapen. Morgen een nieuwe dag. We hebben het plan om naar de Queen Mary te gaan, een zuster van het cruise-schip the Elizabeth. We hebben van meerdere mensen gehoord dat het een fantastische plek ik om rond te dwalen over dekken en machinekamers….en daarna kunnen we een kijkje nemen in Long Beach.
Geen tijd om je te vervelen hier!

Mark & Esther