Saturday, August 18, 2007

Dag 21 Victoria!

De hoofdstad van British Columbia stond op het programma voor vandaag. Een prachtige stad met veel gebouwen die je ook echt aan Engeland doen denken. Logisch natuurlijk omdat dit de plek was waar de Engelsen regeerden. Een mooie haven in de binnenstad, kleine parkjes, grote parken en veel bloemen. En de winkeltjes: helemaal leuk! Thee, souvenirs, pubs, een spookhuis, restaurantjes, veel Starbucks, veel watervliegtuigen. We hebben eerst een beetje rondgeslenterd en zijn toen naar het Royal BC museum gegaan. Daar was een tentoonstelling over de Titanic en dat kon je combineren met een kaartje voor een Titanic-docu in het IMAX-theater. Dat hebben we dus gedaan (achteraf bleek de timing geweldig want het heeft veel geregend toen we binnenzaten).

De tentoonstellingen waren erg leuk, mooi opgezet ook. Vooral kinderen vinden het gaaf omdat je overal interactief bezig bent, je kunt dingen aanraken, met computers nog meer leren en er zitten veel video en geluidsfragmenten in. De mammoet was het hoogtepunt. De IMAX-voorstelling is op zich indrukwekkend maar wij vonden hem wat onsamenhangend. Het ging over een expeditie naar het wrak van de Titanic. Mooi om te zien maar niet helemaal af.
Mark heeft weer een voorraadje thee ingeslagen bij Munchies, een prachtige theewinkel en toen zijn we naar huis teruggereden. Half 9 terug, filmpje gekeken (wild Hogs, erg gelachen). Morgen onze laatste dag in Duncan. Dan gaan we hier de totempalen bekijken en de binnenstad ontdekken, schijnt erg gezellig te zijn. En dan is het inpakken. Zaterdag nemen we om 11 uur de ferry naar Vancouver. Daar hebben we een hotel geboekt op het vliegveld omdat we om half 9 al vliegen. Jammer dat het bijna voorbij is.