Saturday, August 18, 2007

Dag 21 Victoria!

De hoofdstad van British Columbia stond op het programma voor vandaag. Een prachtige stad met veel gebouwen die je ook echt aan Engeland doen denken. Logisch natuurlijk omdat dit de plek was waar de Engelsen regeerden. Een mooie haven in de binnenstad, kleine parkjes, grote parken en veel bloemen. En de winkeltjes: helemaal leuk! Thee, souvenirs, pubs, een spookhuis, restaurantjes, veel Starbucks, veel watervliegtuigen. We hebben eerst een beetje rondgeslenterd en zijn toen naar het Royal BC museum gegaan. Daar was een tentoonstelling over de Titanic en dat kon je combineren met een kaartje voor een Titanic-docu in het IMAX-theater. Dat hebben we dus gedaan (achteraf bleek de timing geweldig want het heeft veel geregend toen we binnenzaten).

De tentoonstellingen waren erg leuk, mooi opgezet ook. Vooral kinderen vinden het gaaf omdat je overal interactief bezig bent, je kunt dingen aanraken, met computers nog meer leren en er zitten veel video en geluidsfragmenten in. De mammoet was het hoogtepunt. De IMAX-voorstelling is op zich indrukwekkend maar wij vonden hem wat onsamenhangend. Het ging over een expeditie naar het wrak van de Titanic. Mooi om te zien maar niet helemaal af.
Mark heeft weer een voorraadje thee ingeslagen bij Munchies, een prachtige theewinkel en toen zijn we naar huis teruggereden. Half 9 terug, filmpje gekeken (wild Hogs, erg gelachen). Morgen onze laatste dag in Duncan. Dan gaan we hier de totempalen bekijken en de binnenstad ontdekken, schijnt erg gezellig te zijn. En dan is het inpakken. Zaterdag nemen we om 11 uur de ferry naar Vancouver. Daar hebben we een hotel geboekt op het vliegveld omdat we om half 9 al vliegen. Jammer dat het bijna voorbij is.3 comments:

 1. Hallo Mark en Esther,

  Bedankt voor de leuke verslaglegging van jullie reis. We vonden het leuk om jullie op deze manier te volgen!! We hebben de indruk dat jullie behoorlijk hebben genoten.Als jullie weer in de achterhoek zijn horen we het één en ander wel. Heel goede terugreis en alvast een goede thuiskomt!

  Groeten van p, p, en p uit Deutekom.

  ReplyDelete
 2. Hey Mark,

  Ik ga ervan uit dat je een hoop plezier hebt zoals ik lees in jullie verlag. Ben erg benieuwd hoe de beurs is verlopen. Heb je de "Jongens" van "Pixar" en "Lucas Arts" onder de indruk kunnen maken ?
  Zoja, hoelang ben je dan nog mijn collega, want dat hongerloontje op school bost dan niet aan, toch ?? ;-)
  Zeg, maak er een mooie tijd en ervaring van, en keer gezond en veilig terug.
  Groetjes, Robert van de Gevel.

  ReplyDelete
 3. Hé Mark en Esther!

  Wat een érrug leuk en mooi verslag van jullie reis. Veel gezien, zo te zien en te lezen. Hopelijk ook sukses geboekt, Mark?

  Grtz! Smie, Nijmegen

  ReplyDelete