Sunday, August 12, 2007

Woensdag: meer beurs en bodies!

Vandaag ben ik (Esther) vanochtend eerst met Mark meegeweest naar Siggraph. Was erg leuk om te zien, nog een beetje geholpen met posters rollen op de stand enz. Siggraph is een echte specialistenbeurs en als je daar als leek een beetje tussenloopt heb je het snel gezien. Zodra de bits, rendersnelheden en polygonen in een gesprek opkomen haak ik af. Maar ik had ’s middags dan ook een mooi excuus: de tentoonstelling Bodies, inderdaad die met de echte mensenlichamen. Fantastisch gedaan, helemaal niet vies of zo. Ik ben er samen met Casey, de dochter van Garry naar toe gegaan. Om half 6 was ik weer terug bij het conventiecenter om Mark op te pikken. ’s Avonds hebben we eigenlijk weinig gedaan, dat is een beetje het nadeel van een hotel buiten de stad, je loopt niet zo even ergens heen en om weer helemaal de stad in te scheuren, nee das ook niet wat. En we hebben een bonus: het filmkanaal: dus lekker voor de buis hangen met een kopje koffie en een film (zowaar zonder commercials!!!!)
Mark zou morgen misschien vrij hebben maar hij vind het zo leuk dat ie de derde dag ook gewoon wil meemaken. Geen probleem, ik vermaak me wel. Lekker naar buiten voor de laatste dag zon want Canada gaat een bewolkt weekend tegemoet.

Mark:
De 2e dag van de beurs was erg leuk, ik heb gesproken met mensen van de Nasa die mijn Orbital Blue erg vonden lijken op een van hun ontwerpen. Ik heb ook nog een kort gesprek gehad met een ontwerper en interieur architect van de Scientology Church, die daar blijkbaar hun eigen afdeling voor hebben. Waren nog normale mensen ook . We hebben ongeveer 350 posters weggegeven van mijn Lunar Serenity, waarbij de bezoekers nogal blij worden als je er bij verteld dat je ‘m gemaakt hebt. Ik kon mijn posters signeren, maar dat heb ik maar niet gedaan. Ik heb ondertussen nog wat demo’s gegeven over de opbouw van Orbital Blue. Ik had een volledige demo voorbereid van 30 minuten, maar in praktijk kun je deze nooit geheel afmaken omdat je er zoveel informatie bij geeft, en mensen ook veel vragen hebben. Ik heb ook nog wat losse demo’s gegeven om specifieke functies te benadrukken. Dit gaat allemaal erg relaxed, en gelukkig niet zoals bij de grotere bedrijven die de helft van hun stand in een spreekzaal verdelen. Verder heb ik erg gelachen met Eric Pinkel (ook van Npowersoftware) hij is de product designer en zou dus moeten weten waar alle knopjes voor dienen. Eric komt over een maand of 6 naar Europa en komt dan ook even aan, om koffie te drinken.